CGS održao obuku predsjednicima mjesnih zajednica

Obuka za predsjednike mjesnih zajednica općine Čapljina na temu “Mehanizmi komunikacije mjesnih zajednica s općinom, građanima i medijima” održana je u četvrtak u Čapljini, u organizaciji Centra za građansku suradnju (CGS) Livno, prenosi Fena.

Sastanku su nazočili predsjednici mjesnih zajednica općine Čapljina, kao i koordinator za mjesne zajednice u ime Službe za društvene djelatnosti te općine, gdje je naglašeno kako Centar za građansku suradnju stoji na raspolaganju mjesnim zajednicama sa svojim resursima kada su u pitanju modeli zagovaranja, predstavljanja u medijima ali i pri apliciranju na pozive za projekte.

– Želimo potaknuti što kvalitetniju komunikaciju mjesnih zajednica sa stanovništvom, općinom i medijima kao partnerima. Više puta je tijekom sastanka naglašeno da su mjesne zajednice često suočene sa svakodnevnim problemima, te je vrlo teško posvetiti vrijeme zagovaranju i predstavljanju rezultata u medijima – kazala je u izjavi za Fenu u ime organizatora Stjepana Ivanuš.

Po njezinim riječima, predsjednici mjesnih zajednica su isključivo volonterski uključeni u sve aktivnosti u mjesnim zajednicama.

Obuku je održala Željka Mihaljević, dugogodišnja novinarka radija “Studio N” iz Livna, koja iza sebe ima vrlo veliko iskustvo u praćenju rada lokalne uprave i mjesnih zajednica.

– Centar za građansku suradnju Livno je osigurao sredstva, te nudi mogućnost da same mjesne zajednice apliciraju projektom za dobivanje oglasnih ploča, koje će biti postavljene u mjesne zajednice, a služiti će prije svega za poboljšanje načina komunikacije između mjesne zajednice i lokalnog stanovništva – istaknula je Ivanuš.